Vrijmetselarij, Loge Pythagoras: hoe word ik lid?

In de Vrijmetselarij erkennen wij ieders recht om zelfstandig te zoeken naar waarheid: het mysterie van de Vrijmetselarij. Vrijmetselarij is een levenshouding die vanuit het hart dient te komen. Niemand behalve u zelf, bepaalt of deze levenshouding u aanspreekt. Neem de tijd, denk er rustig over na en verdiep u in de overal toegankelijk informatie. Hoewel er ook gemengde- en vrouwenloges zijn, is Loge Pythagoras een masculiene organisatie en kunnen alleen mannen lid worden. 

De aanmelding: Door per brief, e-mail of telefoon te vragen naar het lidmaatschap, start u de eigenlijke aanmelding. Nadat u te kennen hebt gegeven dat u lid wilt worden van Loge Pythagoras, volgen enkele kennismakingsgesprekken. Uiteraard willen wij u graag beter leren kennen en tegelijk wordt u geïnformeerd over onze loge en de Vrijmetselarij in het algemeen.

De aanmeldingsprocedure: Als u besluit lid te worden van Loge Pythagoras, stelt u zich kandidaat door een vragenformulier in te vullen. Naast uw persoonlijke gegevens, gaat het om uw beknopte levensgeschiedenis en een tweetal referenties. Als u geen directe referenten kunt of wilt geven, kunnen ook broeders van de loge (na een persoonlijke ontmoeting) dit voor u doen. Vervolgens wordt u als aspirant-lid aangemeld bij Orde voor Vrijmetselarij. Alle Nederlandse loges krijgen geregeld een overzicht van nieuwe aanmeldingen, dat in de beslotenheid van de loge wordt voorgelezen.

Neem contact met ons op: Onze voorlichter van Loge Pythagoras (Koos de Wit) wil u graag van brochures en nadere informatie voorzien. Stuur een mail naar voorlichter@loge-pythagoras.nl